Perinteinen kestopuuterassi

Kestopuu on hyvä piha- ja ympäristörakentamisen perustuote.

Kotimainen kestopuu on kuparisuoloilla ja orgaanisilla tehoaineilla suojattu tuote, jota käytetään monipuolisesti kaikessa piha- ja ympäristörakentamisessa. Kestopuu on perinteinen valinta terassimateriaaliksi ja sopii hyvin Suomen kesään - uritettu kestopuulauta ei ole kosteanakaan liukas.

Kestopuuta voi työstää tavanomaisilla puuntyöstömenetelmillä. Katkaisupinnat tulee käsitellä siveltävällä puunsuoja-aineella ja kiinnikkeiden, ruuvien ja naulojen tulee olla ruostumattomasta teräksestä valmistettuja. Kestopuu vaatii säännöllistä huoltoa ja se harmaantuu auringonvalon vaikutuksesta kuten muutkin puumateriaalit. Säännöllinen pintakäsittely sävytetyllä tai sävyttämättömällä puuöljyllä, kuultavalla tai peittävällä puunsuojalla, tai ulkokäyttöön tarkoitetulla lateksi- tai ulkomaalilla auttaa terassia säilyttämään ulkonäkönsä.

Kestopuu on terassimateriaaleista edullisin, mutta vaatii säännöllistä huoltoa. Sitä ei myöskään voi hävittää polttamalla tai hautaamalla maahan, vaan se pitää toimittaa kierrätykseen.

Lisää ideoita piharakentajalle

Moderni komposiittiterassi

Moderniin pihaan ja ympärivuotiseen käyttöön

Ekologinen lämpöpuuterassi

Turvallinen ja kestävä valinta kodin piharakentamiseen


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä