Itse tehden

Perinteinen tapa tehdä ulkoverhous on hankkia ulkoverhouslaudat puuvalmiina tai enintään pohjamaalattuna.

Mikäli et koe maalaamista isoksi urakaksi, niin mikään ei estä edelleenkään hankkimasta ulkoverhouslautoja puuvalmiina tai vain pohjamaalattuna. Maalatessasi itse olet kuitenkin suomalaisen sään armoilla ja voi olla kesiä, jolloin optimaalista ajankohtaa ei tunnut osuvan kohdalle lainkaan. Pitäisi muistaa, että maalipinta ei ole vain väri talosi pinnassa, vaan sen oikeastaan tärkein tehtävä on suojata koko puuverhouksen alla olevaa rakennetta.

Ulkoverhouslautojen maalaamisessa kaiken a ja o on pohjatyöt. Maalattava pinta on puhdistettava pölystä ja liasta sekä tarpeen tullen on suoritettava myös homepesu ennen pohjustuksia ja pohjamaalauksia. Maalien valmistajilta löytyy ohjeet  eri käsittelyvaiheille ja -aineille.  Mikäli ulkoverhoustuotteet hankkii pohjamaalattuna säästää omatoimimaalari jo huomattavasti omaa aikaansa, kun yksi käsittelyvaihe on jo valmiiksi tehtynä.

Katso US Woodin kuvaama ulkoverhouksen asennusvideo täältä.
https://www.youtube.com/watch?v=Y9EP_BC1dMs

Esimerkiksi US Wood Oy:n BRONZE-tuotteilla saat pohjamaalatun tai puuvalmiin seinäpinnan, joka vaatii vielä vähintään kaksi pintakäsittelyä. 

Lisää ideoita remontoijalle

Viimeistelyä vaille

Julkisivu nopeasti säältä suojaan

Kerralla valmista

Laatutietoisen rakentajan vaihtoehto


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä