Terassimateriaalit tutuksi

Oikeista materiaaleista huolella tehty terassi on arvokas lisä kodin oleskelutiloihin. Terassimateriaaleja löytyy nykyään moneen makuun ja budjettiin, joten oikean vaihtoehdon valitseminen voi vaatia useammankin käynnin asiantuntevissa puutavaraliikkeissä. Terassin pintamateriaalia valittaessa kannattaa ottaa huomioon ainakin seuraavat asiat:

Minkälaiseen ympäristöön terassi tulee?

Modernin omakotitalon yhteyteen sopiva terassimateriaali ei välttämättä näytä hyvältä perinteisen kesämökin pihalla. Toisaalta terassilauta saaristomökin kuistilla altistuu ankarammille sääolosuhteille kuin kerrostalon lasitetulla parvekkeella.

Minkälaiseen käyttöön terassi tulee?

Terassin ympärivuotinen käyttö asettaa pintamateriaalille aivan erilaiset vaatimukset kuin vain kesäaikainen käyttö. Myös terassiin kohdistuva rasitus kannattaa ottaa huomioon; ravintolan terassi on kovemmalla kulutuksella kuin pienen perheen terassi.

Kuinka paljon terassiin halutaan panostaa?

Terassimateriaaleja löytyy useassa eri hintaluokassa. Sen sijaan että tuijottaa liiaksi laudan metrihintaa, kannattaa aina miettiä kokonaisuutta. Pinta-alaltaan pieneen terassiin voi valita laadukkaamman pintamateriaalin ilman että kustannukset nousevat liikaa. Suurin osa terassimateriaaleista vaatii säännöllistä huoltoa pysyäkseen hyvännäköisenä. Jos terassin huoltamiseen ei halua käyttää aikaa, kannattaa harkita huoltovapaata materiaalia.

Poika terassilla
Kestopuu-terassi

3545 2 hi
ThermoWood-terassi

LunaComp terassi vaaka
KomposiittiterassiPerinteinen terassi

Perinteisin tapa toteuttaa terassi on rakentaa se kestopuusta. Kestopuuta on saatavana nykyään vihreän ja ruskean lisäksi myös mm. harmaana. Kestopuu on hyvä perustuote piharakentamiseen ja sopii monenlaisiin ympäristöihin. Kestopuuterassi vaatii säännöllistä puhdistusta ja pintakäsittelyä. Kestopuuta ei saa hävittää polttamalla, vaan se on vietävä kierrätykseen.
 

Ekologinen terassi

Kun terassista halutaan hieman laadukkaampi ja ekologisempi, kannattaa materiaaliksi valita Siperian lehtikuusi tai lämpöpuu eli ThermoWood. Lehtikuusi on väriltään ruskea tai punaruskea, ja kestää hyvin kosteuden ja kuivuuden vaihteluja. ThermoWood on väriltään ruskeaa ja lämpökäsittelyn ansiosta lahonkestävää ja mittapysyvää. Molemmat, sekä lehtikuusi että lämpöpuu, vaativat säännöllistä huoltoa ja ne voi hävittää polttamalla.

Terassi vaativiin olosuhteisiin

Terassiinsa panostava rakentaja valitsee komposiitin, joka on erinomainen materiaali etenkin vaativiin olosuhteisiin. Luna TWPC -terassituotteista löytyy kolme värivaihtoehtoa: Grafiitin- ja hopeanharmaat sekä mokkaruskea. Luna TWPC soveltuu erityisen hyvin ympärivuotiseen käyttöön, sillä sen ontelorakenne mahdollistaa valaistus- ja lämmitys-ratkaisujen piilokaapeloinnin. Lisäksi sen pinta on pitävä myös märkänä. Luna TWPC ei tarvitse vuosittaista pintakäsittelyä, vaan säännöllinen puhdistus riittää sen huolloksi.

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä